Vasario 16-oji ikimokyklinio ugdymo skyriuje

Gyvenkim ir mylėkime pasaulį !

Didžiuokimės tėvyne Lietuva !

Iškelkim laisvės vėliavą į saulę

Ir būkime viena stipri šeima.

Vasario 16-oji – išskirtinė diena Lietuvos istorijoje, liudijanti laisvės siekius – tai mūsų vienybės, valstybingumo atkūrimo ir išsaugojimo simbolis.

Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytiniais, vadovaujami mokytojų bei padėjėjų, ruošėsi šiai ypatingai šventei. Vaikai dalyvavo piešinių parodoje „Piešiu Lietuvą“: piešė savo Tėvynę taip, kaip mato ir supranta. Kiekvienas piešinėlis – tai mažųjų pagarba ir meilė Lietuvai, išreikšta pasirinkta meno forma. Kūrybiniais darbeliais papuošėme darželio erdves, salę, o grupių langus – trispalviais akcentais. Vyko ir įvairios veiklos, kalbėjome apie artimiausią aplinką, Lietuvos sostinę Vilnių, įžymias Lietuvos vietas. Suprantamais būdais ir patraukliomis priemonėmis ugdytiniams papasakojome apie svarbiausius Lietuvos istorijos įvykius, gamtos grožį, priminėme Lietuvos simbolius.

Vasario 15-ąją vyko renginys „Aš augu Lietuvoj – mylimoj šalelėj“. Visų grupių vaikučiai rinkosi į salę džiugiai nusiteikę, pasipuošę tautiniais simboliais. Šventę pradėjome iškilmingai giedodami Lietuvos himną. Ugdytiniai deklamavo eilėraščius, dainavo daineles, žaidė įvairius žaidimus. Tikimės, kad visą šią savaitę organizuojamos veiklos palies vaikų širdeles, skatins domėtis ir didžiuotis savo šalimi.

Ikimokyklinio ugdymo mokytojos:

Irena Emartienė ir Aurelija Kubilienė