Protų mūšis“ Lietuvos Nepriklausomybės dienai atminti

Kovo  10 d. vakarą Simno gimnazijoje įvyko pirmasis bendruomenės atstovų protų mūšis. Gimnazijos tėvų komiteto nario Dariaus Balkės pasiūlytą idėją direktorė Jolanta Gudelienė suskubo įgyvendinti: subūrė darbo grupę, kuri paruošė protų mūšiui klausimus, informavo klasių vadovus, kurie užregistravo komandas. Dalyvavo 8 komandos, kurias sudarė 5 nariai (tėvai, mokytojai, mokiniai, bendruomenės atstovai). Komandų pavadinimų būta įvairiausių: „Proto bokštai“, „Bedies“, „Titanai“, „Pirmokės“, „Gabūs ir talentingi“, „Neįtikėtini“, „Devintukai“ ir „Triuškintojai“.

Direktorė pasveikino susirinkusius, pasidžiaugė, kad susibūrė daug komandų, padėkojo visiems gimnazijos partneriams, kurie atsiliepė į iniciatyvą prisidėti prie renginio įgyvendinimo, palinkėjo sėkmės. Pristatė ir protų mūšio rėmėjus, kurie įteikė I-III vietų laureatams įsteigtus prizus. Dėkojame Alytaus rajono savivaldybės tarybos nariui Gintautui Radžiukynui, VŠĮ „Bruneros“ bei buvusiai gimnazijos mokinei „Žvirblio žirgas“ bendrasavininkei Vaidai Žvirblei ir jos vyrui Vladui Žvirbliui už įteiktą pagrindinį prizą – edukaciją žirgyne.   

Žaidimą sudarė penki turai. 1 ture – 15 klausimų, 2, 4 ir 5 ture po 10, o 3 turas buvo „blic“ – 20 klausimų su pasirenkamaisiais atsakymo variantais. Lietuvos Nepriklausomybės dienos proga I turas buvo sukurtas pasitikrinti žinias apie Lietuvos valstybingumui svarbią datą bei jos istoriją.

Renginio metu pailsėti nuo klausimų ir „atsipūsti“ leido gimnazijos mokinės Lauros Kisieliūtos „dovanoti“ muzikiniai kūriniai, o laukiant rezultatų lentelės – V. Žvirblės daina. Taip pat po I, II ir III turo direktorės iniciatyva buvo pateikti „specialūs“ klausimai, o į juos atsakiusiems įteikti prizai. Juos įsteigė Simno seniūnas Vladas Čeponis, Simno parapijos klebonas kun. Raimundas Žukauskas ir Alytaus raj. savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Pirmąją vietą laimėjo komanda „Neįtikėtini“ (Darius Balkė, Rasa Ručienė, Alina Norkūnienė, Auktumas Balkė, Svajūnė Valaikaitė), antrąją vietą „Titanai“, o trečiąją „Devintukai“.   

Labai džiaugiamės dalyvių skaičiumi ir narių aktyvumu žaidime. Dėkojame organizatoriams, rėmėjams, visiems prisidėjusius prie renginio įgyvendinimo. Renginio dalyviai prasmingai ir nuotaikingai praleido laiką. Sveikiname laimėtojus ir visus dalyvius, sakome iki kitų kartų!

Istorijos mokytoja Vineta Dzeikauskienė