Parodos „Atverkime kalbos turtus“ rezultatai

Pasitikdami Lietuvių kalbos dienas, sulaukėme kvietimo dalyvauti naujienų portalo www.manokrastas.lt rengiamoje virtualioje parodoje „Atverkime kalbos turtus“: reikėjo pateikti piešinių arba nuotraukų, kuriose pavaizduotas žmogus, gyvūnas, augalas arba kažkoks mūsų aplinkoje esantis daiktas ar reiškinys ir jį apibūdinantys būdvardžiai. Kuo daugiau būdvardžių, tuo labiau pajuntamas lietuvių kalbos grožis, turtingumas ir išraiškingumas.

Į kvietimą noriai atsiliepė Simno gimnazijos antrokai ir mokytoja Eglė Minevičė, todėl šiandien vaikų ir mokytojos rankose – puikios padėkos su parodos globėjų: Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotojos, profesorės, habilituotos dr. Vilijos Targamadzės ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininko Audriaus Antanaičio – parašais.

Kovo mėnesį Simno gimnazijoje lankėsi parodos iniciatoriai, kurie susitiko su pedagogų kolektyvu, aptarė švietimo įstaigoms rūpimus klausimus. Susitikime dalyvavusi portalo redaktorė Gonovaitė Paulikaitė pasidžiaugė, kad Alytaus rajono mokiniai ypač aktyviai dalyvavo parodoje.

Savo darbelius mokiniai ir jų draugai gali rasti naujienų portale www.manokrastas.lt

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė