Šviesoforo varžybos

Balandžio 15 dieną Simno gimnazijoje vyko pradinių klasių mokinių netradicinė diena „Šviesoforo“ varžybos, kurių tikslas – ugdyti mokinių saugaus elgesio kelyje įgūdžius, mažinti eismo įvykių, kuriuose nukenčia moksleiviai, skaičių.
Pradinių klasių mokinių šią dieną laukė daug užduočių. Mokiniai rungtyniavo tarpusavyje, kuris geriau žino saugaus eismo taisykles, pažįsta kelio ženklus. Su įdomumu žiūrėjo video „Saugaus eismo pamokos visiems“ ir jas aptarė. Dalyvavo saugaus eismo viktorinoje „Įvertink situaciją, rask tinkamą sprendimą“. Kartu su klasės draugais sprendė kryžiažodžius apie saugų eismą, piešė ir aplikavo kelio ženklus.
Varžybų dalyviai labai stengėsi, žinojo, kad labiausiai išmanantys saugaus eismo taisykles, kelio ženklus ir puikiai atlikę kitas užduotis, taps šių varžybų nugalėtojais.
Susumavus konkurso rezultatus paaiškėjo, kad už aktyvų dalyvavimą ir saugaus eismo taisyklių žinojimą, varžybų nugalėtojais tapo šio konkurso dalyviai:
Ugnė Jurgelytė, Arminas Cikanas, Rugilė Macionytė – 1a;
Rūta Šubonytė, Augustė Ribinskaitė,Džiugas Dzingelevičius – 1b klasė;
Deiva Gumauskaitė, Austėja Kvederavičiūtė – 2a klasė;
Matas Mortūnas, Vakarė Sebestinaitė, Vakarė Simanavičiūtė – 3a klasė;
Gabija Krutulytė, Skaistė Savulytė, Ąžuolas Lasys – 4a klasė.
Tikime, kad pakartotos saugaus eismo taisyklės padės vaikams ne tik geriau suvokti eismo aplinką, joje egzistuojančią tvarką, kylančias grėsmes, bet ir saugiai elgtis kelyje.
Pradinių klasių vyr.mokytoja Lina Kučinskienė