Priešmokyklinukų išvyka į Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Simno skyrių

Spalio 7 dieną Simno gimnazijos priešmokyklinio ugdymo ugdytiniai lankėsi Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Simno skyriuje. Eidami praktiškai mokėsi saugaus elgesio gatvėse ir keliuose, prisiminė kelio ženklus, ugdėsi savisaugos jausmą, stengėsi būti drausmingi, atsargūs, atidūs.

Ugdytiniai dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos centro biuro organizuojamame „Sveikų dantų“ mėnesio renginyje – stebėjo spektaklį ,,Dantenija“. Nors vaikai bando patys valytis dantukus ir skalautis burną, jų motoriniai įgūdžiai, dantų valymo technika dar nėra pakankamai išlavinta, kad tai darytų kokybiškai. Kaip reikia uoliai prižiūrėti dantukus ir juos valytis mažais šepetėliais, ugdytiniai sužinojo klausydami sveikatos biuro darbuotojos Agnės Goštautienės pamokymų. Visą mėnesį taisyklingų dantų valymo judesių vaikai mokėsi ant savo nupieštų ir iškirptų dantukų trafaretų, dovanotais dantų šepetėliais valėsi dantis ir skalavo burną. Manome, kad ši veikla padės gerinti dantukų priežiūros įgūdžius.

Aplankė ir Simno miestelio biblioteką, kur pasitiko bibliotekininkė – Aurėjos mama. Daugeliui priešmokyklinukų tai buvo pirma pažintis su biblioteka, todėl ir bibliotekininkei, ir vaikams buvo labai svarbu, kad susitikimas būtų įdomus, nes nuo to daugeliu atvejų priklausys, ar vaikai taps bibliotekos ir knygos mylėtojais, ar ne. Mažieji suprato, kad ne tik žmonės ar gyvūnėliai turi savo namus, juos turi ir knygos – tai biblioteka. Vaikai su bibliotekininke ir mokytojomis kalbėjosi apie tai, kaip reikia skaityti knygeles, kad jos ilgai būtų gražios. Visi sutiko, kad niekam neįdomios murzinos ir suplyšusios knygelės, todėl skaityti jas reikia pagarbiai, imti švariomis rankomis, nešiotis tvarkingai sudėtas kuprinėje.

Atsisveikindama bibliotekininkė kiekvienam lankytojui apdovanojo po saldžią dovanėlę.

                                       Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Danutė Petrikienė