Orientacinės varžybos „Pažink savo gimtąjį kraštą“

Spalio 14 dieną į Simno gimnazijos aktų salę sugužėjo Alytaus r. gimnazijų pradinių klasių mokinių komandos, pasiruošusios smagiai praleisti laiką ir tarpusavyje pasivaržyti orientacinėse varžybose.

     Pirmiausia su Simno gimnazijos istorija ir laboratorija komandos susipažino naudodamos skaitmeninį įrankį „QR skaitytuvą“. Vėliau keturios rajono komandos turėjo aplankyti 6 stoteles. Pirmoji stotelė buvo UAB „Dainava“ Simno siuvimo cecho filiale. Siuvimo cecho meistrė mokinius supažindino su siuvėjo profesija, pristatė audinio kelią nuo sukirpimo iki pasiūto gaminio. Vėliau mokiniai ir lydintis mokytojas, vadovaudamiesi varžybų planu ir skaitmeniniu žemėlapiu, savarankiškai tęsė pažintį su Simno miestelio lankytinais objektais: Simno miestelio Jonų vasaros estrada (Edita Dragašienė), Simno sinagoga (Onutė Vaitkevičiūtė), Alytaus r. savivaldybės viešąja biblioteka, Simno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia (Albina Kasperavičienė). Stotelės šeimininkas orientacinio sporto dalyvius pirmiausia supažindino su objekto atsiradimo istorija, pateikė su juo susijusias užduotis, kurių metu mokiniai turėjo ieškoti „pasislėpusių“ veiklų, sukti laimės ratą, analizuoti antkapių užrašus, surasti varpinę. Gimnazijos sporto salėje mokinių laukė Živilė Vievesienė ir futbolo komanda, su kuria žaisdami svečiai galėjo išbandyti savo jėgas. Užduočių kelias dalyvius nuvedė ir į Simno viešąją biblioteką, kurioje laukė bibliotekininkė Sandra Sejavičienė. Dalyviai pagal nurodytą autorių turėjo surasti knygą, kurioje buvo paslėpta užduotis, nurodanti tolimesnę paieškos eigą: taip mokiniai aplankė Birutės Bobkovos darbų parodą „Žvilgsnis į gamtą“, susipažino su interaktyvia erdve vaikams, kurioje naudojami 3D akiniai. Bibliotekininkė Lina Danulevičienė praplėtė mokinių žinias apie gimnaziją parodydama skirtingų laikmečių mokinių fotografijas, taip pat įteikė po „draugystės gėlę“ kiekvienam lankytojui.

Alytaus r. Simno gimnazijos direktorė Jolanta Gudelienė grįžusias komandas apdovanojo diplomais ir atminimo dovanomis. Geriausiais pripažinti Alytaus r. Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos pradinukai. II-ąją vietą iškovojo Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos komanda, III-iąją vietą laimėjo Alytaus r. Butrimonių gimnazijos pradinukai, o IV-oji vieta atiteko šeimininkų komandai.

     Renginio smagioji dalis – šokis „Dinamitas“, kurį atliko visi orientacinių varžybų dalyviai ir Simno gimnazijos pradinių klasių šokėjai. Kupini puikių emocijų ir geros nuotaikos dalyviai išsiskirstė namo.

     Rajono gimnazijų pradinių klasių mokiniai netradicinio ugdymo dienos metu susipažino su orientacinėmis žaidynėmis, miestelio istoriniais objektais, atliko sportines užduotis bei piešė bažnyčią, pagrindinį miestelio kelią, pavadinimu „Nuo gimnazijos iki bažnyčios“, sudarė gimnazijos planą. Džiugu, kad toks gražus ir turtingas savo istorija ir objektais Simno miestas !

Pradinių klasių vyr. mokytoja Eglė Minevičė