Atsakingas rūšiavimas

Realinių mokslų savaitę, kuri buvo organizuota lapkričio pabaigoje, užbaigė gimnazijos mokinių išvyka – gruodžio 5 d. UAB Alytaus regiono atliekų tvarkymo centre jie susipažino, kaip vykdoma aplinkosauginio ugdymo veikla.
Kadangi atliekų rūšiavimas vis dar išlieka rimta problema, savaitės veiklų tikslas – išmokti rūšiuoti atsakingai. Visos veiklos buvo integruotos į dalykų pamokas. Per matematikos pamokas 5 ir 6 klasės mokiniai matavo pieno pakuočių tūrį ir plotą, skaičiavo, kiek tokių pakuočių tilptų klasėje, mokėsi jas sulankstyti, kad konteineryje užimtų mažesnį tūrį.
Per chemijos ir biologijos pamokas penkios komandos varžėsi kahoot viktorinoje, rūšiavo atliekas ir bandė sukurti dekoracijas iš jiems pateiktų atliekų. Nugalėjo žinios ir draugystė.
Per fizikos pamoką I ag klasės mokiniai iš atliekų konstravo automobilius, vyko rungtynės, kuris automobilis toliau nuvažiuos.
IT pamokose 8 klasės mokiniai sukūrė lankstinuką „Kaip rūšiuoti atliekas“ su vertimu į ukrainiečių kalbą. Lankstinukus nunešėme į Simno seniūniją.
Dėkoju mokytojams A. Raulonienei, A. Tamulynienei, I. Tarasevičienei, D. Kavaliauskienei ir G. Kanapickui už paruoštas užduotis ir pravestas veiklas.
Realinių mokslų metodinės grupės pirmininkė Rima Pavolienė