Gimnazijoje paminėta Tarptautinė mokytojų diena

Šiandien, spalio 5-ąją, Simno gimnazijoje paminėjome Tarptautinę mokytojų dieną – dar vieną nužydėjusios vasaros šypsnį. Šia proga kasmet mokiniai paruošia ką nors ypatingo, nekasdieniško, todėl ryte gimnazijos fojė skambėjo muzika, abiturientai pasitiko pedagogus ir palydėjo į mokytojų kambarį, o pirmos pamokos pradžioje visus pasveikino.

Mokytojų dienos laukia ne tik pedagogai, bet ir mokiniai, nes abiturientai ir vienuoliktokai jaunesniesiems draugams veda pamokas. Per pirmą pamoką mokiniai susitiko su klasių auklėtojomis, sveikino mokytojus. Nuo penktos pamokos ugdymo procesą „perėmė“ III ir IV g klasių mokiniai, kurie tapo mokytojais ir administracijos atstovais – galėjo „pasimatuoti“ mokytojo profesiją, pajusti šio darbo specifiką. Po pamokų jaunųjų mokytojų atsiliepimai įvairūs – vieniems „darbas“ labai patiko, kiti sakė, kad niekada jo nedirbtų – per sunku.

Septinta pamoka buvo neįprasta – mokytojai trumpam vėl pavirto mokiniais: dalyvavo abiturientų ir vienuoliktokų vedamoje pamokoje, varžėsi protų mūšyje, džiaugėsi gerais įvertinimais… Mokiniai suorganizavo gražią šventę, leidusią mokytojams pasijusti mokiniais, mokiniams – mokytojais.

 Abiturientai