Kalėdinis krepšinio 3×3 turnyras Simno gimnazijoje 2016 m.

Gruodžio 20 dieną į Simno gimnazijos sporto salę rinkosi Alytaus rajono krepšininkai. Čia vyko rajono bendrojo lavinimo mokyklų merginų ir vaikinų kalėdinis krepšinio 3X3 turnyras, kuriame dėl nugalėtojų vardo rungėsi trylika komandų.

Penkios merginų komandos, žaisdamos tarpusavyje, išsiaiškino prizines vietas. Laimėjusios visas rungtynes čempionėmis tapo Butrimonių gimnazistės. Tarp trijų komandų, surinkusių vienodą taškų skaičių, prizines vietas nulėmė geresnis krepšių santykis, kuris buvo palankesnis Daugų Vlado Mirono gimnazijos komandoms: antroji užėmė antrą vietą, o pirmoji buvo apdovanota trečiosios vietos medaliais. Be medalių liko Simno gimnazijos komandos.

Geriausių žaidėjų statulėlėmis buvo apdovanotos: Odeta Kalendauskaitė iš Butrimonių, Laura Ringaitytė ir Ineta Zalieckaitė iš Daugų, Akvilė Lumbytė bei Evelina Dimšaitė iš Simno.

Aštuonios vaikinų komandos, žaisdamos pogrupiuose, išsiaiškino, kurios toliau rungtyniaus dėl apdovanojimų. Rungtynėse dėl penktos vietos Simno gimnazijos II-oji rezultatu 7:6 įveikė Punios mokyklos-daugiafunkcinio centro žaidėjus. Rungtynėse dėl trečios vietos Miroslavo gimnazistai 12:3 sutriuškino Simno gimnazijos III-osios komandos vaikinus. Finale Simno gimnazijos I-oji komanda rezultatu 7:2 nugalėjo Daugų Vlado Mirono gimnazijos I-osios komandos krepšininkus. Septintą ir aštuntą vietas pasidalino Pivašiūnų ir Daugų Vlado Mirono II-osios komandos gimnazistai.

Komandos ir žaidėjai buvo apdovanoti medaliais ir gražiomis taurėmis.

Komandų geriausi žaidėjai: Mindaugas Šreiberis, Dovydas Šveiteris, Vytautas Krupavičius iš Simno, Elonas Sabandirovas iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos ir  Gytis Kuncevičius iš Miroslavo, buvo apdovanoti asmeniniais prizais.

Varžybų dalyviai ir organizatoriai už prizus dėkoja Alytaus rajono savivaldybės administracijai.

 

 

Juozas Bagdanavičius                                     Simno gimnazijos kūno kultūros mokytojas