Šeimos diena Simno gimnazijoje

Penktadienį, gegužės 12 dieną, Simno gimnazijos mokiniai, jų tėveliai ir mokytojai Šeimos dienos programą pradėjo šv. Mišiomis. Po jų, sugrįžę į gimnaziją, visi pasklido po erdves, kur vyko įvairūs užsiėmimai. Visi norintys galėjo ne tik palikti savo rankos „portretą“ ir pasirašyti tam skirtoje improvizuotoje lentoje, bet ir nusifotografuoti.

Pradinių klasių mokinių kieme „laukė“ batutas, kurį jiems padovanojo gimnazijos mokinių taryba ir rėmėjai: visi norintys galėjo smagiai su vėjeliu leistis nuo kalnelio ir prisiminti jau prabėgusią žiemą.

5–IIIg klasių komandų sportininkai ir į šventę atvykę tėveliai galėjo išmėginti akies taiklumą smiginio rungtyje, krepšinio ir tinklinio aikštelėse, prie biliardo ir teniso stalų, šaškių ir šachmatų lentų arba žaisti stalo žaidimus. Turintys meninių gebėjimų galėjo pinti iš vytelių, kurti šeimos herbą ar tautinės juostos ornamentą. Pradinukai lankstė vėjo malūnėlius ir iš jų vejoje prie gimnazijos kūrė užrašą „Šeima“.

Esame dėkingi ir Dainavos apygardos 1-osios rinktinės kariams, kurie ne tik supažindino visus norinčius su tikrais koviniais ginklais, bet ir leido juos palaikyti rankose, net pašaudyti! Paskui visi pavalgėme kareiviškos košės, kurią išvirė mūsų gimnazijos virėjos, ir ėjome į Simno kultūros centrą, kur vyko baigiamasis šventės renginys – koncertas „Augu laimingas“.