Simno gimnazijos atstovai – VEX IQ robotų varžybose Kaune

Lapkričio 16 dieną Simno gimnazijos mokiniai, lankantys robotikos būrelį, lydimi mokytojų Danutės Česynienės ir Virginijos Kvederavičienės, dalyvavo Kaune vykusiose VEX IQ robotų varžybose, į kurias susirinko 41 komanda iš visos Lietuvos. Mūsų gimnazijos mokiniai sudarė keturias komandas, iš kurių dvi pateko į antrą etapą. Pirmoje VEX IQ CHALLENGER NEXT LEVEL rungtyje varžėsi 25 komandos, tarp kurių buvo ir mūsų mokiniai: „Ardomas“ – Arijus Kavaliauskas, Dominykas Jakubynas (I etapas – 5 vieta, II etapas – 7 vieta) ir „Simno robotai“ – Nojus Krupavičius, Simas Seniūnas (I etapas – 5 vieta, II etapas – 9 vieta).

Po varžybų aplankėme Kauno Jėzuitų gimnaziją, kurioje mokytoju dirba buvęs mūsų gimnazijos mokinys Albertas Juškauskas. Mokytojas su savo būrelio mokiniais papasakojo apie kuriamus projektus-misijas, pabrėžė komandinio darbo svarbą, supažindino su LEGO robotų konstravimu. Jo vadovaujamų komandų atstovai daug kartų yra tapę čempionais robotikos pirmenybėse Lietuvoje, o šiemet iškovojo antrą vietą pasaulyje. Mūsų mokiniai naujuosius draugus supažindino su savo būrelio veikla, parodė, kaip veikia VEX IQ robotai ir pamokė juos valdyti. Nuoširdžiai dėkojame mokytojui A. Juškauskui ir jo būrelio nariams už svetingą priėmimą gimnazijoje ir išsamų supažindinimą su savo veikla.

Nepraleidome progos ir papramogauti: aplankėme edukacinį miestelį „Curiocity“, skirtą smalsiems vaikams, kur mokiniai susipažino su įvairiomis profesijomis.

Nors namo grįžome vėlai, bet mokiniai džiaugėsi patirtais įspūdžiais ir buvo puikiai nusiteikę.

Robotikos būrelio vadovė Danutė Česynienė

3a kl. vadovė Virginija Kvederavičienė