Naktis gimnazijoje

Penktadienio vakarą, nešini miegmaišiais, į gimnaziją rinkosi mokiniai ir mokytojai.

Visi buvo puikios nuotaikos, veiduose švytėjo šypsenos, juk buvo organizuojamas netradicinis renginys „Naktis gimnazijoje“, kurio iniciatoriai ir pagrindiniai organizatoriai mokinių savivaldos mokiniai. Ar gali būti smagiau, kai naktį gali nemiegoti ir užsiimti įvairia netradicine veikla, bendrauti su draugais ir mokytojais kitaip nei kasdien?

Pirmiausiai renginio organizatoriai visus pakvietė į orientacinį žaidimą. Atsitiktine tvarka susiskirstę į komandas, mokiniai įnirtingai ieškojo užduoties nuorodų, vadovaudamiesi duotomis užuominomis ir atlikdami prie jų paliktas užduotis. Tai ir mįslės apie mokyklą, ir įvairios užduotys, kurių metu reikėjo pademonstruoti ne tik proto aštrumą, bet ir fizinius sugebėjimus. Visus įtraukė linksmas, greitos orientacijos reikalaujantis žaidimas, netrūko juoko ir šypsenų.

Šiek tiek pailsėjus, laukė tikras iššūkis – orientacinės varžybos. Komandos pagal pateiktas nuorodas privalėjo kuo greičiau surasti ir nufotografuoti nurodytus objektus. Prasidėjo tikros lenktynės: visi lėkė, kopė, naršė, landė, kol galiausiai visus nuorodose pateiktus objektus surado ir nufotografavo.

Po aktyvių veiklų laukė atokvėpio valandėlė. Skanaudami garuojančius kibinus, visi linksmai aptarė įveiktas rungtis. Pasistiprinus laukė tinklinio varžybos, kuriose savo jėgas išbandė keturios komandos.

Po atkaklių varžytuvių likusią nakties dalį kiekvienas praleido pagal pomėgius: žiūrėjo pasirinktą filmą, žaidė slėpynių, grupelė ištvermingiausių iki pat ryto žaidė tinklinį.  Kiti iki pat ryto šnekučiavosi, dalijosi patirtais įspūdžiais.

Nepastebimai prabėgo laikas, daugelis net nepastebėjo, kad naktis baigiasi. Kartu praleistas laikas daugeliui jos dalyvių įsimins ilgam, nes tokios pramogos suartina, kuria bendruomeniškumo jausmą, ištrina ribas tarp klasių, mokytojų, mokinių, namų, mokyklos ir kuria gražius tarpusavio  santykius. Įgijome naujų žinių, aktyviai judėjome, bendravome, puikiai leidome laiką.

Mokinių tarybos informacija