Humanitarinių dalykų savaitė

bty

Vasario 11–15 dienomis Simno gimnazijoje vyko humanitarinių dalykų savaitė. Mokytojų vadovaujami, mokiniai dalyvavo veiklose, skirtose ne tik dalykams, bet ir įvairioms progoms: kunigo ir rašytojo Juozo Tumo-Vaižganto, Lietuvos Nepriklausomybės kovų atminimo, vietovardžių metams – paminėti.

Pirmadienį 2a klasės mokiniai, vadovaujami anglų kalbos mokytojos Ingos Stankevičienės, vykdė veiklą „English is fun: rašė, spalvino ir piešė, o paskui darbelius eksponavo stende. 5–8 ir IIIg klasių mokiniai, vadovaujami dailės mokytojų Dainos Kundrotienės ir Vito Zabitos, pradėjo piešti plakatą „Gėlė Lietuvai“ ir penktadienį jį pakabino gimnazijos fojė. 5–6 klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos Loretos Matulevičienės, lankstė trijų spalvų lėktuvėlius ir iš jų suformavo Lietuvos vėliavą.

Antradienį 8 a klasės mokiniai stebėjo filmą anglų kalba, jį aptarė ir atsakė į klausimus. Per rusų kalbos pamokas 6–I g klasių mokiniai, vadovaujami mokytojų Vitos Jatkauskienės ir Liudmilos Gvozdiovos, klausėsi pasakų ir jas iliustravo, gamino suvenyrus „Matrioškas“, ruošė plakatus apie Maskvą ir Sankt Peterburgą.

Trečiadienį pertraukų metu gimnazijos fojė skambėjo muzika įvairiomis kalbomis, visi norintys galėjo šokti, išdykauti, žaisti stalo žaidimus. IV g klasės mokiniai, vadovaujami lietuvių kalbos mokytojos Linos Rančelienės, rašė rašinį „Kuo šiandien gražus Vaižganto kūrinių žmogus“ ir skaitė Vaižganto kūrybą.

Ketvirtadienį I ag klasės mokiniai dalyvavo viktorinoje anglų kalba, o per ilgąją pertrauką geografijos mokytojas Gediminas Kanapickas televizoriaus ekrane mokiniams parodė, kaip galima sudaryti žemėlapį pagal Iag klasės mokinės Augustės Čeplinskaitės surinktą medžiagą „Simno krašto vietovardžiai“.

Penktadienį istorijos mokytojos Danguolė Grėbliūnienė ir Vineta Dzeikauskienė 5–8 klasių mokiniams organizavo viktoriną, o I–III klasių atstovai galėjo pasitikrinti žinias „Protų mūšyje“, skirtame Vasario 16-ajai; vyko akcija „Keliu Lietuvos vėliavą“. Jaunieji šauliai, vadovaujami Danutės Gudaitienės, akies taiklumą pasitikrino šaudydami iš AIRSOFT šautuvo,

metu, vyko  piešinių konkurse „Piešiu Lietuvą“.

Lietuvių kalbos mokytoja Aldona Baležentienė