Edukacinis užsiėmimas bibliotekoje

„Jei norite padovanoti dalelę širdies bei pradžiuginti artimuosius, patys pagaminkite, kad ir nesudėtingą, neįmantrų, rankų darbo kalėdinį atviruką“, – tokiais žodžiais pradėjau tradicinį edukacinį užsiėmimą „Kalėdinis atvirukas brangiam žmogui“. Į jį susirinko gimnazijos pradinukai, kuriuos į biblioteką atlydėjo paailgintos dienos grupės mokytoja Danutė Petrikienė.

Vaikams trumpai priminiau atviruko atsiradimo istoriją ir pakviečiau apžiūrėti kalėdinių atvirukų kolekciją, kauptą nuo 1969 metų. Aptarėme, kaip bėgant metams keitėsi ne tik užrašai ant atviruko, bet ir atviruko dydis. Labiausiai mokinukus sudomino senieji atvirukai: juos apžiūrėdami vaikai džiaugėsi pamatę tokių pačių atvirukų, kokius buvo „radę“ savo senelių namuose. Bandėme surasti atvirukų, išleistų jų tėvų gimimo metais.

Daug džiaugsmo vaikams suteikė darbas. Skatinau ieškoti spalvoto popieriaus senuose žurnaluose, pakavimo dėžutėse: tai puiki taupymo pamoka, kurioje mokoma, kaip panaudoti ir mažiausias popieriaus skiauteles. Pagaminti atvirukai laikinai „apsigyveno“ jau veikiančioje gimnazijos mokinių darbų parodoje „Nykštukai“, kurią ruošė kartu su technologijų mokytoja Loreta Matulevičiene, o savaitės pabaigoje darbeliai „iškeliaus“ džiuginti mokinių artimųjų.

Linkime visiems sulaukti nuoširdžių sveikinimų!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė