Suaugusiųjų mokymosi savaitė

„Mokydamas kitus, kartu mokaisi“.

 /N. Gogolis/

Lapkričio 15–21 dienomis Simno gimnazijos bibliotekoje vyko užsiėmimai, skirti suaugusiųjų mokymosi savaitei: „Mokaisi – gyveni, gyveni – mokaisi!“ Pagrindiniai šios savaitės tikslai: sutelkti įvairias besimokančias bendruomenes bendrai veiklai, atskleisti mokymosi svarbą gyvenimo kokybei, parodyti suaugusiųjų mokymosi svarbą ir galimybes įvairioms visuomenės grupėms, aktyvinti jų dalyvavimą mokymesi.

Tikriausiai niekas taip maloniai nenuteikia šventėms, kaip sveikinimas, parašytas ant savo rankomis pagaminto atviruko. Kad atvirukas džiugintų, jis turi būti kruopščiai ir tiksliai pagamintas, todėl pirmadienį vykęs užsiėmimas „Kalėdinis sveikinimo atvirukas simegrafijos būdu“, kurį vedė technologijų mokytoja Loreta Matulevičienė, „privertė“ susikaupti. Ir ne veltui – atlikti darbeliai  atrodė lyg šalčio raštais išrašyti…

Antradienį technologijų mokytoja Jurgita Lenkauskienė vedė užsiėmimą „Piešimas ant puodelių“: susipažinome su šio meno specifika, naudojamomis priemonėmis, mokėmės derinti spalvas, specialiais dažais gražinome vienspalvį keramikinį puodelį, kūrėme išskirtinius  raštus, džiaugėmės, kad bus malonu gurkšnoti kavą ar arbatą iš tokių puodelių.

Trečiadienio užsiėmimą „Rašymas žąsies plunksna“ vedė Simno filialo vyresn. bibliotekininkė Sandra Sejavičienė. Ji supažindino su šio rašymo istorija, pamokė, kaip laikyti plunksną, kad raštas taptų  gražesnis ir lapas „nepasipuoštų“ tušo pertekliumi. Kadangi Sandra mokėsi ir baigė mūsų gimnaziją, mokytojams (iš meilės, ar dėl likusių nuoskaudų) pasiūlė ne dailyraštį, o dzūkišką diktantą. Gražiausiai parašė geografijos mokytoja Rasa, o „laimėjo“ tie, kurių rankos liko švarios…

Ketvirtadienio popietę pradinių klasių mokytoja Eglė Minevičė pakvietė susipažinti su polimeriniu moliu.  Dalyvės galėjo rinktis iš kelių veiklos rūšių: pagalbiniais įrankiais, vadinamais moldais, galėjo pasigaminti Oreo sausainius, lipdyti spalvotus Macarons „skanėstus“, o tie, kurie nepabūgo iššūkio, kiekvieną įlinkį gamino savo rankomis. Dalyvės, pamačiusios Eglės dekoruotus puodelius, neatsispyrė norui pačios juos papuošti, kad galėtų padovanoti savo vaikams.

Penktadienį rinkomės į diskusiją „Bendravimo įtaka socialinei emocinei būsenai“, kurią koordinavo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vita Jatkauskienė. Ir visai nesvarbu, kad iš mokyklos kasdien išeidavome jau visiškai sutemus, širdyje džiaugėmės veiklomis, kad galime kurti, fantazuoti… Žiūrėjome nuotraukas, prisiminėme ankstesniais metais organizuotas veiklas, džiaugėmės, kad mūsų gyvenimas tampa kokybiškesnis – „įsibėgėję“ mokytis, kai kurios dalyvės namuose ar per laisvas pamokas toliau tęsė pradėtas veiklas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė