Europos judumo savaitė Simno gimnazijoje

Kasmet rugsėjo 16–22 dienomis Europoje vyksta judumo savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Šia kampanija Europos šalių vietos valdžios institucijos raginamos inicijuoti ir skatinti darnų transporto priemonių naudojimą. Šių metų Europos judumo savaitės tema „ragina“ – Žingsniuokime kartu!

 Alytaus rajono Simno gimnazijos bendruomenė taip pat dalyvavo šioje kampanijoje. Aktyviausiai prie judumo savaitės organizavimo prisidėjo Erasmus+ projekto vykdytojos – mokytojos Rasa Ručienė ir Rima Pavolienė. Rugsėjo 16 dieną savaitės veiklas pradėję projekto dalyviai mokiniams paaiškino akcijos esmę ir pakvietė pradinių klasių mokinius pašokti bendrą šokį.

                      Rugsėjo 19 dieną 8a klasės mokiniai, vykdydami tarptautinio strateginės mokyklų partnerystės Erasmus+ projekto „Stop Climate Change-Together Europe Achieves More“ veiklas, dalyvavo skrajučių platinime „Stabdykime klimato kaitą“. Gražią rudens dieną aštuntokai smagiai praleido klasės valandėlę Simno miestelyje, dalindami automobilių vairuotojams ir praeiviams skrajutes, kuriose buvo raginama mažinti klimato kaitą kartu: dažniau naudotis visuomeniniu transportu, keliauti dviračiais ar pėsčiomis, kooperuotis su kaimynais ir važiuoti vienu automobiliu. Gal ir ne visiems tiko mokinių pasiūlymai, bet, jeigu nors vienas kalbintas žmogus susimąstė ar pasielgė, kaip buvo siūloma, manome, kad mokinių iniciatyva pavyko.

Rugsėjo 21 dieną Simno gimnazijos mokiniai, vykdydami tarptautinio Erasmus projekto veiklas, prasmingai užbaigė Europos judumo savaitę ir prisijungė prie pasaulinės pilietinės akcijos ,,World Cleanup Day 2019“ (Pasaulinė švarinimosi diena). Dviračiais keliaudami į Metelių regioninį parką, mokiniai pakelėse kruopščiai rinko įvairias šiukšles: plastikinius butelius, maišelius, popierius, buitines atliekas. Akcijos dalyviai džiaugėsi ne tik atlikę prasmingą darbą – prisidėję prie Metelių regioninio parko gamtos ir vertybių išsaugojimo – bet ir puikiai praleidę laiką gamtoje!

Anglų kalbos mokytoja Rasa Ručienė