Dvasinio ugdymo ir sveikatingumo stovykla Simno gimnazijoje

Simno gimnazijos mokiniai paskutines atostogų dienas linksmai leido dieninėje vasaros Dvasinio ugdymo ir sveikatingumo stovykloje.

Pagrindinis šios stovyklos tikslas – ugdyti mokinių socialines-emocines kompetencijas, organizuojant kūrybingą ir prasmingą poilsį, mokyti vaikus užmegzti draugiškus santykius, sukurti nuoširdžią, betarpišką atmosferą, mokyti sveikos gyvensenos.

Atidarymo dieną, rugpjūčio 24-ą., mokiniai, kartu su stovyklos organizatore, socialine pedagoge Žaneta Bagdžiūniene, iš kepamo modelino kūrė stovyklos šūkį ir logotipą, žaidė susipažinimo žaidimus, susipažino su stovyklos darbotvarke ir taisyklėmis.

Rugpjūčio 25 d. laukė išvyka į „Dino parką“ Radailiuose. Į kelionę mokinius lydėjo tikybos mokytoja Daiva Seniūnienė . Čia stovyklautojai susipažino su dinozaurais, išnykusiais prieš milijonus metų. Visus sužavėjo 5 D filmas apie dinozaurus, kuriame visais pojūčiais buvo galima pajusti to laikmečio atmosferą – lyg viskas vyktų čia ir dabar. Ne mažiau įdomu ir smagu buvo suptis atrakcionuose, plaukioti vandens dviračiais ar įveikti „Tarzano taką“. Po smagių pramogų „Dino parke“ stovyklautojai grožėjosi Baltijos jūros pakrante, sužinojo apie jūros vandenyje ištirpusius mineralus, tame tarpe ir magnį, kalį, jodą, kurie padeda kūnui „kovoti“ su uždegiminiais procesais.

Rugpjūčio 26 d. mokiniai „pasinėrė“ į meno terapijos veiklas, kurias organizavo dailės mokytoja Jurgita Lenkauskienė. Vadovė atskleidė meno užsiėmimo naudą sveikatai, paaiškino, kad tapymas padeda atsipalaiduoti, nurimti. Stovyklos dalyviai mokėsi tapybos ant drobės akrilu technikos.

Rugpjūčio 27 d. visus sužavėjo edukacija „Žvirblio žirgo“ žirginėlyje. Edukacijos metu buvo galima ne tik iš arti pamatyti žirgų gyvenimą, bet ir supažindinti su jų istorija, priežiūra, jodinėjimo pagrindais – visi patyrė naujų įspūdžių glostydami, šukuodami ir jodinėdami žirgais.

Ne mažiau įdomi ir „alsuojanti“ adrenalinu buvo ir paskutinioji stovyklos diena nuotykių ir pramogų parke „Tarzanija“. Patys mažiausi stovyklautojai linksminosi „Pašėlusių kalnelių“ trasoje.  Vyresnieji įveikė laipynių medžiuose trasas. Šioms pramogoms abejingų neliko, todėl buvo įveiktos visos pagal amžių leidžiamos trasos. Vykstant namo autobuse ilgai netilo šnekos apie patirtus įspūdžius ir įveiktas kliūtis.

Stovyklos dalyviai patyrė daug neišdildomų įspūdžių, iš kelionių parsivežė gražių paskutinių vasaros akimirkų prisiminimų.

                                                                     Socialinė pedagogė Žaneta Bagdžiūnienė