Velykoms skirta popietė Simno gimnazijoje

Velykas mūsų protėviai šventė kaip gamtos atbudimo šventę, o dabar jos minimos marginant ir ridenant kiaušinius žaidžiant žaidimus  ir ruošiant bei mėgaujantis įvairiais skaniais patiekalais.

Balandžio 1 dieną, artėjant šiai gražiai pavasario šventei, Simno gimnazijoje virtualiai per Teams platformą įvyko popietė „Velykų belaukiant: kiaušinių marginimo paslaptys“, kurią organizavo dailės vyr. mokytoja Jurgita Lenkauskienė ir jos vadovaujamo NVŠ būrelio „Spalvų paletė” dalyviai.  Šios popietės tikslas – prisiminti Velykų papročius, marginant kiaušinius dalintis ne tik gerąja patirtimi, bet ir džiaugsmu, bendruomeniškumu, skatinti tėvų ir vaikų bendravimą ir bendradarbiavimą.

Popietės metu skambėjo Dominyko Jakubyno pianinu atliekama melodija, mokiniai prisiminė, kaip protėviai ruošėsi Velykų šventei, aptarė, kaip tos tradicijos skiriasi nuo dabartinių. Visiems labai patiko praktiškai „išbandyti“ kiaušinių dažymą įvairiomis technikomis, kurias pristatė NVŠ būrelio „Spalvų paletė” mokinės: Adrija Berčiūnaitė, Darija Macionytė, Meda Marcinkevičiūtė, Viltė Sebestinaitė, Viltė Bukšnytė, Kornelija Burdulytė ir Viltė Simanavičiūtė.

Džiugu, kad šios kūrybinės margučių marginimo pamokos suteikė visiems džiaugsmo ir įkvėpimo laukiant didžiosios pavasario šventės. Mokiniams patiko (nors ir virtualiai) būti kartu, patirti bendrystę bei artėjančios šventės džiaugsmą.

Dailės vyr. mokytoja Jurgita Lenkauskienė