Priešmokyklinės grupės išvyka į Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklą

Gruodžio 15 dieną Simno gimnazijos priešmokyklinės grupės vaikai lankėsi Kurnėnuose, Lauryno Radziukyno „amerikoniškoje“ mokykloje, vienintelėje Lietuvoje! Vaikai ne tik sužinojo, kodėl mokykla taip vadinama, kas joje vyksta šiandien. Jie sėdėjo autentiškoje klasėje, senuose „nematytuose“ suoluose ir klausėsi mokyklos istorijos, sužinojo apie mecenato Lauryno Radziukyno asmenybę. Priešmokyklinės grupės vaikai „pravėrė“ ypatingos Kurnėnų mokyklos istorijos duris, prisilietė prie išsaugotų autentiškų daiktų, atplukdytų iš Amerikos prieš 85-erius metus.

Tik staiga pasigirdo bruzdesys ir į salę „įvirto“ Kalėdų Senelis, kuris smagia nuotaika užkrėtė ir vaikus. Atrodė, kad lūpos plyš nuo juoko, nes senelis šoko, dūko, juokavo kartu su vaikais. Paskui visi vaidino pasaką ,,Ropė“ – pabūti pasakos personažais vaikams labai patiko. Pagaliau atėjo pati svarbiausia ir labiausiai laukta akimirka – Kalėdų Senelis kvietė vaikus ir iš didelio maišo dalino dovanas. Visi veržte veržėsi pas Senelį ne tik dovanų pasiimti, bet ir su juo nusifotografuoti. Buvo smagu žiūrėti, kaip nuoširdžiai vaikai džiaugėsi šia akimirka!

Po susitikimo su seneliu gerai nusiteikę ir džiaugdamiesi dovanomis ikimokyklinės grupės vaikai sugrįžo namo – į darželį!

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Danutė Petrikienė