Kovo 11-oji Simno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje

      Kovo 11-osios – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos – šventinį rytmetį pradėjome giedodami V. Kudirkos ,,Tautišką giesmę“. Vaikučiai atėjo pasipuošę tautine atributika, nešini vėliavėlėmis. Čia plazdeno ne tik trispalvės vėliavėlės, bet ir mėlynai geltonos – kaip Ukrainos palaikymo simboliai. Prisiminėme lietuvišką simboliką: herbą, tautišką giesmę, vėliavos spalvas, jų reikšmę.

      Šiais metais tokią pilietiškumo šventę organizavome trečiąjį kartą. Vyko eilėraščių ir dainelių konkursas ,,Tau, Tėvyne, dovanoju“: kiekvienos grupės vaikučiai deklamavo eilėraštukus, skirtus Lietuvai. ,,Kodėlčiukai“ deklamavo A. Puišytės eilėraštį ,,Lietuva“. ,,Pelėdžiukai“ – J. Degutytės ,,Gimtinės keliu“, K. Kubilinsko ,,Gražiausioji šalis“. ,,Smalsiukai“ – V. Nemunėlio ,,Mano Vytis ir trispalvė“, ,,Gimtinė“. ,,Vabaliukai“ deklamavo K. Vasiliausko ,,Brangiausios spalvos“. Dainavome dainelę ,,Mano Lietuva –Tėvynė“, ,,žaidėme žaidimą ,,Malūnas“, šokome šokį ,,Tu girela, Lietuvos“. Kiekvienoje grupėje vyko veiklos, skirtos šiai dienai paminėti. ,,Kodėlčiukai“ piešė trispalvę gėlytę, delniukais štampavo Lietuvos vėliavą ir širdeles. ,,Vabaliukai“ „statė“ trijų spalvų bokštą, dėliojo širdelę Lietuvai, kirpo laisvės paukščius. ,,Smalsiukai“ lankstė trispalvius lėktuvėlius, konstravo bokštą iš lego kaladėlių, dėliojo vėliavą. ,,Pelėdžiukai“ pynė juostas iš trijų spalvų juostelių, lipdė laivelius.

      Daug gražių šalių yra, bet gražiausia ta, kur gimei, užaugai – tai Lietuva. Gimtas kraštas žmogui būtinas, kaip medžiui žemė, į kurią suleidžia šaknis, kad pasisemtų stiprybės ir gyvybės. Žmogus be savo krašto – kaip išrautas medis: sudžius, sunyks. Laisvė, vienybė, nepriklausomybė – tai svarbiausia, ką dabar turime saugoti, todėl nuo mažens ugdomi pilietiškumo, tautiškumo pagrindai padeda auginti dorą pilietį, mylintį savo kraštą ir Lietuvą.

 

                                                         Ikimokyklinio ugdymo mokytoja R. Juškauskienė