Laisvės gynėjų dienos minėjimas

Sausio 12-osios rytą gimnazijos bendruomenė dalyvavo Laisvės gynėjų dienai paminėti skirtoje pilietinėje iniciatyvoje „Pergalės šviesa“.  8.00 val. gimnazijoje buvo uždegtos atminties ir solidarumo žvakutės, kurios simbolizuoja apgintos laisvės šviesą, pergalę, vienybę, atmintį ir susikaupimą.

Pirmoji netradicinė istorijos pamoka, prisimenant 1991 metų sausį, prasidėjo gimnazijos direktorės Jolantos Gudelienės kalba, kurioje akcentavo, kuo ši  diena yra svarbi Rusijos agresijos Ukrainoje kontekste, jog ji skaudžiai primena, kad laisvė ir nepriklausomybė gali būti labai trapi. Savo prisiminimais apie sausio įvykius pasidalino ir Simno parapijos klebonas Raimundas Žukauskas, Simno seniūnas Vladas Čeponis. Kokia Sausio 13-osios, Laisvės gynėjų dienos reikšmė, kodėl taip brangios žuvusiųjų aukos – apie tai kalbėjo istorijos mokytojas Romas Vilčinskas, iliustruodamas savo pokalbį istorine dokumentine medžiaga.

Vadovaujant šaulių būrelio vadovei Danutei Gudelienei vyko pagarbos ėjimas „Gyvybės ir mirties keliu“ Simno miesto gatvėmis, skirtas žuvusiems už Lietuvos laisvę. Žygyje taip pat dalyvavo Simno specialiosios mokyklos mokiniai, Simno seniūnijos darbuotojai.

Po žygio visi rinkosi gimnazijos kieme, kur prie Simno komunalininko dėka sukrauto laužo laukė šilta arbata ir sausainiai. Besišildydami prie laužo visi turėjo galimybę dar kartą apmąstyti lietuvių tautos nueitą kovos už nepriklausomybę kelią.