Pavasariniai žaidimai. Metodinės grupės dienos įspūdžiai

Balandžio 12 dieną Simno gimnazijoje vyko estetinių mokslų metodinės grupės diena „Pavasariniai žaidimai”, kurios tikslas – ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir paskatinti mokinius aktyviai judėti, bendradarbiauti ir ugdyti įvairius gebėjimus.

Pertraukų metu mokiniai susipažino su tradiciniais lauko žaidimais: naudodamiesi savo telefonais, skenavo žaidimų QR kodus, kuriuos rado stende gimnazijos fojė, ir atliko užduotis. Pradinių klasių mokiniai pašoko šokį „Aguonėlė”, o III klasės gimnazistai dalyvavo šokio ir technologijų integruotoje pamokoje „Prancūzija: šokiai ir maistas“.

Fizinio ugdymo mokytojai Danutė Gudaitienė ir Juozas Bagdanavičius organizavo baudų metimo konkursą. Vaikinų kategorijoje nugalėjo Titas Ališauskas (I kl.), antrąją vietą iškovojo Dovydas Straleckas (I kl.), o trečiąją – Domas Nedzinskas (III kl.). Merginų kategorijoje baudų metimo konkurse triumfavo Smiltė Armanavičiūtė (7 kl.), antroji vieta atiteko Viltei Balevičiūtei (5 kl.), o trečioji – Viktorijai Šubonytei (5 kl.). Baudų metimo konkurse aktyviai dalyvavo ir 4 klasės mokinės.

Šaškių turnyrą organizavo III klasės gimnazistai Deividas Marčiukaitis, Dominykas Pauža ir Adrija Berčiūnaitė. Geriausiai pasirodė šie mokiniai: Mantvydas Lenkauskas (5 kl.), Ąžuolas Lasys (6 kl.), Simas Revuta (5 kl.), Paulina Žukauskaitė (8 kl.), Nojus Šemiota (4 kl.), Saulė Grudzinskaitė (4 kl.).

Technologijų mokytoja Rūta Symchych organizavo žaidimą „Klasės“. Mokiniai smagiai varžėsi, stengdamiesi kuo greičiau ir tiksliau atlikti šuolius – visi buvo labai azartiški…

Technologijų mokytoja Jurgita Lenkauskienė organizavo žaidimą „Šokinėjimas per gumytę“. Dalyviai demonstravo vikrumą ir koordinaciją, stengdamiesi kuo aukščiau peršokti per guminį žiedą – šokinėti ypač patiko mergaitėms!

Šventės metu ypatingą atmosferą sukūrė pradinių klasių mokinių atliekamas šokis-žaidimas „Aguonėlė“, kurį parengė šokių mokytoja Alma Kyguolienė. Žiūrovai nuo pat pirmųjų šokio akordų pasinėrė į aguonėlių žydėjimo ir vasaros džiaugsmo atmosferą. Mažieji šokėjai savo nuoširdumu, užsidegimu ir artistiškumu pakerėjo visus susirinkusius. Jie vikriai sukosi rateliu, vaizduodami aguonėlių žydėjimą, linksmai dainavo ir skleidė gerą nuotaiką.

Integruota pamoka, kurioje „susijungė“ prancūzų šokis ir maistas, leido mokiniams išskirtiniu būdu, žaismingai pažinti Prancūzijos kultūrą: gimnazistai išmoko ne tik šokių žingsnių, bet ir gaminimo technikų. Vadovaujami mokytojos Almos Kyguolienės, mokiniai gamino išskirtinio skonio fondiu patiekalą, kuris puikiai atspindėjo prancūziško stiliaus ir elegancijos dvasią.

Visi mokiniai galėjo rasti sau įdomią veiklą: vieni mėtė baudas krepšinio aikštelėje, kiti rungtyniavo šachmatų turnyre, o dar kiti smagiai leido laiką žaisdami „klases“ ar šokinėdami per gumytę. Metodinės grupės nariai – mokytojai – stebėjo mokinių veiklą ir teikė pagalbą, kai jos reikėjo. Taip pat vyko ir mini konkursai, kurių nugalėtojai buvo apdovanoti prizais.

Estetinių mokslų metodinės grupės diena „Pavasariniai žaidimai“ buvo puikus būdas mokiniams aktyviai ir smagiai praleisti laiką, ugdyti įvairius gebėjimus ir sustiprinti bendruomeniškumo jausmą.

Estetinių mokslų metodinės grupės informacija