Europos kalbų diena gimnazijoje

 Spartėjant globalizacijai, nuolatos vyksta žmonių migravimas po skirtingas šalis, todėl užsienio kalbos mokėjimas tampa privalumu. Gebėjimas suprasti įvairias kalbas ir būti suprastam yra kasdienio gyvenimo būtinybė. Žodis – tarsi išsigelbėjimas…

Todėl rugsėjo 26 dieną Simno gimnazijos 5–IV g klasių mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose, skirtose Europos kalbų dienai paminėti. 5 klasės mokiniai gimnazijos fojė ruošė stendą. Šeštokai piešė ant asfalto priešais gimnaziją, todėl jų piešiniai dar ilgai stebins tėvelius ir visus, kurie atvažiuoja į gimnaziją. 7 ir 8 klasių mokiniai „įsikūrė“ gimnazijos koridoriuose ir piešė ant tapeto tema – „Kalbos neturi sienų“. Nupieštus paveikslus paskui pritvirtino prie palangių, kad visi norintys galėtų pasigrožėti jų darbais. I–IVg klasių mokiniai ruošė maketus apie pasirinktą Europos šalį ir juos pristatė aktų salėje prieš viktoriną. Dar 6–8 klasių mokiniai turėjo pristatyti savo klasę anglų kalba, sukurdami pasirinktą „žanrą“ (dainą, skanduotę ar šūkį), o I–IVg klasių atstovai aktų salėje išbandė jėgas viktorinoje: atsakė į klausimus kalbos tematika, „kūrė“ eilėraščius anglų kalba, sudėdami juos iš atskirų eilučių, spėjo, kokia kalba dainuojamos dainos, inscenizavo lietuvių liaudies patarles.

Mokiniams veiklos patiko: jie įsitikino, kad dirbti komandoje įdomiau, smagiau, o ir rezultatai dažnai pranoksta lūkesčius, pasitikrino savo kalbų mokėjimo įgūdžius  ir suprato, kad kalbą mokėti ir žinoti – dvi visiškai skirtingos sąvokos, sužinojo, kad ne tik galima kalbų mokytis visą gyvenimą, bet reikia ir gerbti kitų tautų kalbas.

    Lietuvių kalbos  mokytoja Aldona Baležentienė