2 a klasėje pamokas veda ir mokinių tėveliai

Kai mokinys mato tėvus, dalyvaujančius mokyklos, klasės gyvenime, bendradarbiaujančius su klasės mokytoja, mokymasis jam teikia daugiau džiaugsmo, stiprėja motyvacija.Viena iš tokių bendradarbiavimo formų yra pamokos, kurias veda mokinių tėvai ir klasės mokytoja – tokie užsiėmimai vaikams tampa tikra švente, o tėvai susipažįsta su klasės mokiniais, tiesiogiai patiria, ką jaučia ir  mokytojai.

Lapkričio 8 d. Simno gimnazijos 2a klasėje vyko netradicinė pamoka, kurioje bendradarbiavo mokinės Viltės mama Agnė Abromaitytė ir klasės mokytoja JolantaMikelionienė. Pamoka vyko kaip tęstinė bibliotekoje vykusio renginio „Astridos Lindgren kūryba ir knygų skaitymo nauda“ veikla. Šiame  renginyje   dalyvavo 2a klasės mokinių  tėveliai, mokiniai, Simno miestelio bibliotekos bibliotekininkė L. Daniulevičienė.  Viltės mama kartu su klasės mokytoja vedė dailės ir technologijų pamoką, kurios tema – „Skirtukų gamyba“.

Pamokos pradžioje mokiniai klausėsi Jolantos Mikelionienės skaitomo J. Degutytės eilėraščio „Spalvota knygelė“, minė mįsles apie  knygą, raštą, plunksną, o Viltės mama mokė juos,  kaip pasigaminti skirtukus knygai. Visi mokinukai ne tik pasigamino  žymeklius, bet ir pasižadėjo knygeles saugoti, nelankstyti lapų,o  žymėtis jose tik pasigamintais skirtukais. Viltės mama ne tik priminė mokiniams artėjančių švenčių prasmę bei reikšmę, bet ir įteikė Advento kalendorių ir Kalėdinį paštą,  pavaišino saldžiosiomis staigmenomis.

Visi klasės mokiniai ir mokytoja nuoširdžiai dėkoja Viltės mamai Agnei Abromaitytei ir prisipažįsta, kad lauks daugiau panašių pamokų, kurias išdrįs vesti ir kitų mokinių mamytės, o gal net ir tėveliai!

2a klasės mokytoja

Jolanta Mikelionienė