Vasario 16-osios minėjimas Simno gimnazijoje

 Vasario 16-ąją vis iš naujo mokomės pasakoti, vertinti ir jausti savo šalies istoriją. Smagu, kad galime džiaugtis šia švente, todėl, pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Simno gimnazijos mokiniai visą savaitę vykdė akciją „Su Nepriklausomybe ant sparnų“: lankstė lėktuvėlius, kurių skrydis simbolizuoja veržlumą, judėjimą į priekį – visi to linkėjo Lietuvai ir sau.

Viktorinoje „Lietuvos valstybės simboliai“, kuri vyko vasario 15 dieną, pirmieji savo žinias demonstravo ir jėgas išbandė 5–8 klasių mokiniai. Po įtemptos kovos, pirmaudama tik dviem taškais, laimėjo aštuntokų komanda „Giltinė“. Vyresnieji savo žinias pasitikrino protų mūšyje „Nepriklausomybės akto signatarai“: čia reikėjo žinoti ne tik kas sieja Nepriklausomybės akto signatarus, bet ir kiekvieno jų svarbiausius biografijos faktus – nugalėjo devintokų komanda „Spinduliukai“. Istorijos mokytojos pamokos metu pasakojo apie Lietuvos valstybės atkūrimo dienos prasmę, jos istoriją.

Visą savaitę gimnazijoje vyko akcija „Gėlė Lietuvai“: mokiniai piešė Lietuvos kontūrą iš gėlių žiedų, o vasario 15 dieną, pertraukų metu, dalyvavo piešinių konkurse „Piešiu Lietuvą“ – abu darbai eksponuojami gimnazijos fojė.

Pradinių klasių mokiniai visą savaitę gamino laivą.

istorijos mokytoja Vineta Dzeikauskienė