XIII laidos abiturientų šimtadienis Simno gimnazijoje

Šimtadienis abiturientams – tarsi pirmasis priminimas, kad mokyklinis gyvenimas eina „į pabaigą“. Tai svarbi ir visų laukiama šventė, todėl pasiruošimas jam yra kūrybingas ir daug darbo reikalaujantis procesas, į kurį kasmet „leidžiasi“ vienuoliktokai.

Šių metų vasario 7 dieną mūsų gimnazijoje vyko šimtadienis, kurį ruošė trečiokai gimnazistai, o jo tema – olimpiada. Ne tik abiturientams paruoštos užduotys, bet ir dekoracijos puikiai atspindėjo temą. Trečiokai gimnazistai daug ir sunkiai dirbo, todėl džiaugėsi, kad jų pastangos buvo labai gerai įvertintos. Pradėdami šventę vienuoliktokai, persirengę įvairių olimpinių sporto šakų atstovų apranga, į aktų salę pakvietė XIII laidos abiturientus pasitikrinti, kaip pasiruošę finalinėms olimpinėms varžyboms, numatytoms po 100-to dienų. Abiturientai, įrodydami savo fizinį pasirengimą, atliko pačias įvairiausias užduotis: kamuoliukus mėtė į stiklines, bėgo maišuose, šoko į tolį, suko lanką, dalyvavo trikovėje, „mušė baudas“ į futbolo vartus, atliko gimnastikos pratimus.

Atlikusiems užduotis „olimpiečiams“ organizatoriai įteikė „pusatestačius“, kuriuose buvo parašyti „įvertinimai“ už gana keistus mokymosi dalykus: kosmetologiją, smegenų vingių gilinimo praktinį darbą, špargalkologiją, isterijos pagrindus, suolų iliustravimą, madotyrą ir kt… Kaip šventės atminimo dovaną dvyliktokai gavo kalendorių, kuris padės skaičiuoti likusias iki egzaminų dienas. Šimtadienio pabaigoje dainavome dainą, ant olimpiniais žiedais papuošto torto uždegėme fejerverkus ir paskelbėme šimto dienų „skaičiavimo“ pradžią.

                                                                                                             IIIag klasės Bendruomenė