Kultūros paso edukacinės pamokos Simno gimnazijoje

Lapkričio 16 dieną Simno gimnazijoje vyko edukaciniai užsiėmimai pagal Kultūros paso programą. II-IIIg klasių mokiniai edukacinėse pamokose „Virtuali (ne) realybė“ ir „Kas aš esu“ per situacijų žaidimus, provokacijas ir sąmoningumo skatinimą smagiai ir nuotaikingai mokėsi atpažinti ir įvardinti savo jausmus, nuo kurių norisi pabėgti į virtualią realybę. Kalbėjosi apie technologijas ir bandymus atskirti jų teikiamą naudą, keliamas pagundas bei žalą. Kartu ieškojo būdų, kaip pramogauti, nusiraminti ir atsipalaiduoti tikrovėje, o virtualią (ne)realybę panaudoti pozityviai: informacijos paieškai, kūrybai, lavinimuisi ir gal net karjeros galimybėms.

I-II klasių gimnazistai dalyvavo edukacinėje pamokoje „Pasikalbėkime apie Tai“: buvo paliestos ne tik ankstyvų lytinių santykių, neplanuoto nėštumo, gyvybės išsaugojimo ir panašaus pobūdžio temos, bet ir aptarti vyro bei moters savivertės, kito asmenybės priėmimo, draugystės ir meilės auginimo klausimai, nevengiant nuopuolio, išsiskyrimo ir praradimo temų. Buvo kalbama apie pasirengimą šeimai, tėvystei, motinystei, akcentuojant, jog vyriškumo ir moteriškumo raiškos kulminacija yra tėvystė ir motinystė – ir nebūtinai tik biologine prasme.

Tikslingai pasirinktos būtent šios Kultūros paso edukacijos labiausiai ugdė mokinių vaizduotę ir kūrybiškumą, stiprino bendrąsias kompetencijas, praplėtė akiratį, lavino tarpusavio bendravimo bei mąstymo įgūdžius.

Pavaduotoja ugdymui D.Grėbliūnienė