Žemės dienos paminėjimas

„Milijonus metų kas pavasarį prasideda didysis gamtos stebuklas. Iš pietų parskrenda paukščiai, parplaukia žuvys, prasikala žolė. Prie pražydusio karklo sulekia bitės, saulę gerdamos apsvaigsta ir ima dūgzti – karklai nukaista, įrausta, uždainuoja. Pasaulis nutyla, įsiklauso – nuo skaidrumo jam pradeda svaigti galva…“, – tokiais žodžiais balandžio 13 dieną renginį, skirtą Žemės dienai paminėti, pradėjo Simno gimnazijos 6 a klasės mokinės.

Žemės diena švenčiama kovo 20 dieną, bet renginiai, skirti šiai dienai, vyksta visą mėnesį iki balandžio 22-osios – Tarptautinės Motinos Žemės dienos, kuri tarsi simboliškai pabaigia Žemės mėnesį, prasidėjusį pavasario lygiadienį.

Šiais metais kiekviena klasė turėjo paruošti Žemės dienai skirtą plakatą ir darbą iš atliekų. Plakato turinys turėjo atitikti tam tikrus reikalavimus: sukurtas pasveikinimas-palinkėjimas Žemei, rašinėlis apie nepamirštamas akimirkas gamtoje, skyrelis „Gamtos vaistinėlė“, aprašytas įdomus augalas, gyvūnas ar grybas. Po plakatų pristatymų klasėms ir mokiniams buvo įteiktos padėkos už gražiausiai aprašytas akimirkas gamtoje, savo kūrybos eilėraščius, gražiausius piešinius ir t.t. Konkurso kriterijus labiausiai atitiko 5 a klasė plakatas, o gražiausiu pripažintas 7a klasės plakatas.

Renginyje kalbėjome ir apie gamtos užterštumą – vieną globaliausių XXI amžiaus žmoniją kamuojančių problemų. Buvo surengtas interviu ir sukurtas vizualinis pristatymas apie gimnazijos bendruomenės narių indėlį mažinant gamtos taršą.

Renginio dalyvius džiugino jaunieji gimnazijos muzikantai, šokėjėliai ir dainininkai.

Geografijos mokytoja metodininkė Rasa Babarskienė