Estetinių mokslų diena

Spalio 23-ią, Alytaus r. Simno gimnazijoje pertraukų metu vyko estetinių mokslų diena. Nuo ankstyvo ryto grojo nuotaikinga muzika, o kūno kultūros mokytoja D. Gudaitienė kiekvieną moksleivį pasitiko kviesdama atlikti rytinės mankštos pratimus. Sumišę ir besišypsantys mokiniai uoliai kartojo mokytojos rodomus pratimus.

Po pirmos pamokos gimnazijos fojė buvo rodoma mokinių kūrybinių procesų ir jų metu atliktų darbų apžvalga, kurią paruošė dailės mokytojas V. Zabita.

Nuotaikinga muzika skambėjo ir antros pertraukos metu, kai mokiniai gimnazijos fojė ruošė stendą apie žmoniškąsias vertybes. Jiems talkino ir vertybių esmę aiškino tikybos mokytoja D. Seniūniene ir etikos mokytoja A. Tamulyniene.

Veiklų netrūko ir trečios pertraukos metu. Vieni mokiniai, vadovaujami muzikos mokytojos G. Petkevičienės, susirinko išbandyti savo muzikinių gebėjimų dainuodami karaokė. Kiti pasirinko spalvingos meninės instaliacijos, skirtos Lietuvos šimtmečiu paminėti, gaminimą. Jiems vadovavo dailės mokytoja J. Lenkauskienė ir technologijų mokytoja L. Matulevičienė. Pagamintas instaliacijas mokiniai pakabino ant medžių šakų gimnazijos sodelyje.

Ketvirtos pertraukos metu mokiniai vėl rinkosi gimnazijos fojė, čia skambėjo linksma muzika, vyko šokiai – pokiai, kuriems vadovavo šokių mokytoja A. Kyguolienė

Manome, kad renginys pavyko. Estetinių mokslų grupė dėkoja visiems už aktyvų dalyvavimą veiklose ir linki būti ne tik kūrybingiems, originaliems, savikritiškiems, bet ir visada pasitikėti savimi.

Gimnazijos technologijų mokytoja Loreta Matulevičienė