„TIKSLIUKAI“ MATUOJA TIKSLIAI

Lapkričio 20–24 dienomis Simno gimnazijoje vyko Realinių mokslų savaitė. Visų realinių mokslų kabinetų durys šią savaitę buvo kitokios: „papuoštos“ piešiniais, užrašais, jos „kvietė“ užeiti ir dalyvauti įvairiose veiklose. „Matematika yra mokslų karalienė“ – taip skelbė užrašas ant vieno iš matematikos kabinetų durų.

Pirmadienį I–III g klasių mokiniai gimnazijoje ieškojo ir fotografavo matematines figūras, kūrė pateiktis, kurios buvo parodytos fojė. 5–8 klasių mokiniai pertraukų metu kūrė mozaikas iš geometrinių figūrų. Šias veiklas organizavo mokytojos: Asta Raulonienė, Laima Žilionienė, Danguolė Kavaliauskienė ir Danutė Česynienė. Ar galime šaukštą išlaikyti ant nosies, kodėl popierinė gyvatėlė sukasi virš uždegtos žvakės? Šiuos klausimus ir daug bandymų 7–8 klasių mokiniai išsiaiškino ir atliko fizikos kabinete kartu su mokytoja Asta Tamulyniene. „Fizika aplink mus“ – taip buvo pavadinti antradienio užsiėmimai.

Žinome, kad šie metai pavadinti piliakalnių metais, todėl informacinių technologijų mokytojos Danguolė Kavaliauskienė ir Virginija Guževičienė I–II gimnazijos klasių mokiniams organizavo teksto maketavimo konkursą „Piliakalniai“, o geriausių darbų autoriai kitą savaitę vyks į pažintinę kelionę „Alytaus rajono piliakalniai“.

Ketvirtadienį išmanieji chemikai – 8 ir I–III klasių mokinių komandos – vadovaujami mokytojos Irenos Tarasevičienės, savo žinias pasitikrino chemijos kabinete, dalyvaudami viktorinoje. Buvo linksma ir įdomu, o nugalėtojai džiaugėsi „saldžiuoju“ prizu. Kokiu? Nesakysim… Tegul bus paslaptis!

5–8 klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos Danutės Česynienės, savo meistriškumą demonstravo robotų VEX IQ valdymo varžybose. Čia tai tikrai virė aistros, nes visi dalyviai norėjo būti geriausi ir sumaniausi.

Penktadienį, finalinę savaitės ir biologijos dieną, II gimnazijos klasių mokiniai supažindino su alkoholio daroma žala organizmui ir vaisiaus vystymuisi, paruošdami stendą ir maketus, vaizduojančius žmogaus gemalą motinos gimdoje. Po keturių pamokų visi rinkomės į gimnazijos fojė, kur buvo įteikti padėkos raštai aktyviausiems savaitėms dalyviams.

Bibliotekininkė Lina Daniulevičienė bibliotekoje padėjo organizuoti senų vadovėlių parodą „Mes mokėmės iš jų“. Bendruomeninė organizacija „Dainavos kaukas“, vykdanti jaunimo projektą „Mūsų idėjos ir gražūs darbai – kaimo ateičiai“ paruošė ir noriai sutiko paskolinti parodą „Piliakalniai‘, kuri taip pat buvo eksponuojama bibliotekoje.

Dėkoju mokytojoms už organizuotas veiklas ir mokiniams už aktyvų dalyvavimą.

Simno gimnazijos realinių mokslų metodinės grupės pirmininkė

Rima Pavolienė